Folkets Hus

Den nationella konferensen om suicidprevention 25 – 26 oktober 2023 arrangeras på Folkets Hus i Östersund. Folkets Hus ligger 3 km från centrum där de flesta hotellen ligger. Boende för deltagare i konferensen är reserverade och bokar ditt boende i samband med anmälan. Konferensmiddagen 25 oktober arrangeras på Best Western Hotell Gamla Teatern vilket betyder att de flesta har nära till sina hotell när middagen är avslutad.

Busstransfer eller promenad
Det kommer att gå busstransfers enligt en tidtabell som publiceras senare. Det kommer också att finnas en promenadgrupp med samling vid något av hotellen i centrum och gemensam promenad till och från Folkets Hus. Information om promenadgruppen kommer du att få i din bekräftelse.

Resa till och från Östersund
Tåg
Det är lätt att ta sig till och från Östersund med tåg. Med tågstationen i utkanten av centrum är det nära till de flesta av hotellen och ca 3 km till Folkets Hus. SJ och Norrtåg trafikerar sträckan till Östersund.
2 h från Sundsvall
5 h från Stockholm
2 h från Trondheim
Flyg
Flyget landar 15 minuter bort från Östersund. SAS, Flygbra och Jonair trafikerar Åre/Östersund flygplats. Flygbussen går i anslutning till samtliga avgångar och ankomster från och till Östersunds centrum. Det finns också möjlighet att boka egen eller delad flygtaxi.

Vi värnar om miljön

Nationella konferensen om suicidprevention ska vara ett miljömässigt hållbart arrangemang därför används digital kommunikation och dokumentation så långt det är möjligt. I det fall tryckt material används ska det tryckas på miljömärkt papper från ett lokalt, miljömärkt tryckeri. Vid genomförandet serveras kravmärkt kaffe och säsongsbaserad, närproducerad mat. Att använda porslin istället för engångsartiklar och kranvatten istället för buteljerat vatten ser vi som en självklarhet.
Vi uppmanar dig som deltagare och utställare att resa till och från konferensen på ett hållbart sätt, exempelvis med kollektivtrafik eller ta initiativ till att samåka med andra deltagare från din region.

Under planeringen av konferensens program beaktas både jämställdhet och jämlikhet bland föreläsare och i de områden och målgrupper som presenteras i programpunkterna.